Entertainment
21 februari 2008 - Ron Smeets

Straks ook mobiel bellen op de Maan

Er zijn nog maar weinig plekken op onze aardkloot waar je niet mobiel bereikbaar bent en als het aan de NASA ligt geldt dat straks ook voor de Maan.

De Amerikaanse Ruimtevaartorganisatie wil er namelijk in 2020 niet alleen een permanent bemande basis bouwen maar heeft ook plannen om een mobiel netwerk te installeren zodat de 'bewoners' ook met elkaar, familie en vrienden hier op Aarde kunnen bellen.

Enkele knappe koppen van de NASA en hun Engelse collegae van het British National Space Center willen de eerste testomgeving, Moonlite, vanaf 2012 up-and-running hebben als een prototype voor het systeem dat vanaf 2020 op de Maan zelf geinstalleerd zal gaan worden.

Mochten ze er in slagen om tegen die tijd als eersten een mobiel gesprek vanaf de Maan te voeren met iemand hier op Aarde dan ligt bovendien een beloning van 10.000 klaar. Die werd namelijk enkele maanden geleden uitgeloofd door YouNeverCall. Dat zal overigens slechts genoeg zijn voor de dekking van een heeeel klein deel van de kosten voor het ontwikkelen en installeren van het Mobiele Maan Netwerk, maar dit ter zijde.

Foto via: Into MobileGerelateerde links:
10.000 dollar voor eerste mobiele gesprek van de Maan
The power of the 'Q'
Na gelul nu ook ‘SMS’ in de ruimte
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.