Geruchten
04 april 2007 - Ron Smeets

Strakke HTC Census is niet bedoeld om mee te bellen

Er is maar weer eens een nieuwe HTC opgedoken, de Census. Er zit wel een maar aan deze 'Smartphone' want dat 'phone' kunnen we gerust weglaten.

De Census is puur bedoeld voor Data-diensten en kan via Bluetooth, WiFi of een normale 'vaste telefoonlijn' aan het internet of een netwerk gekoppeld worden. Hij heeft dus ook geen microfoon en luidspreker.

Het toestel valt verder nog op dankzij de strakke, rechthoekige vormgeving en de speciale toetsten op de voorzijde, in plaats van de regulier bel- en hang op knoppen, die direct toegang geven tot functies als de browser, agenda, mail en navigatie.

Standaard is er op de voorzijde ook plaats voor een vingerafdruk sensor zodat je het toestel en de daarop opgeslagen informatie enigszins kunt beschermen tegen oneigenlijk gebruik.

De specs zijn, zoals je van een HTC Smartphone mag verwachten, behoorlijk compleet:

- Dual band CDMA met EV-DO

- 416 MHz Intel Bulverde processor

- SirfStar III GPS module

- 128 Mb ROM / 64MB RAM

- SD geheugenkaart

- 3.5 inch touchscreen kleurendisplay (320x240)

- WiFi

- miniUSB, Bluetooth en IrDA connectivityGerelateerde links:
HTC gaat zaken doen in het Midden Oosten
Betere foto's van de HTC Vox
Nog een in de rij van HTC geruchten: de Wings
De 'Elf' wordt een low-end HTC Smartphone
Wordt de HTC Vox de GSM versie van de HTC Libra?
HTC onthult de kleine Libra
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.