Nieuws
03 oktober 2008 - Ron Smeets

Storm bij Sony Ericsson raast door

Ruim anderhalve week geleden melde de Zweeds-Japanse fabrikant tijdens een persmeeting in Lund al dat hun schip momenteel door zwaar weer vaart maar dat van schipbreuk zeker geen sprake zal zijn.

Dit was een reactie op de stroom aan negatieve berichten die Sony Ericsson de afgelopen maanden achtevolgen. Teruglopende toestelverkopen, dreigend ontslag voor zo'n 2000 medewerkers en enkele ongelukkige uitspraken van topmanagers zijn de belangrijkste voorbeelden van de storm die er momenteel woedt.

De afgelopen week werd ook nog bekend dat de fabrikant zo'n 450 banen scharpt op haar Noord Amerikaanse hoofdkantoor en dat eind dit jaar ook de prestigieuze Flagship Store in Londen haar deuren sluit. De formele reden die Sony Ericsson voor deze sluiting opgeeft is het feit dat de concurrentie van de bestaande retailers (waar natuurlijk alle merken telefoons te koop zijn) zo groot is dat het open houden van een eigen winkel niet meer rendabel is. Daarnaast zal Sony Ericsson voorlopig ook geen nieuwe winkels meer openen in West-Europa. Volgens Lianne Norry, als vice-president verantwoordelijk voor de retail marketing, is het huidige economische klimaat niet geschikt voor het openen van nieuwe winkels.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.