Nieuws
04 september 2009 - Ron Smeets

Storing treft honderduizenden KPN Mobiel klanten

Voor de tweede keer deze week kampt het netwerk van KPN Mobiel met een grote storing. In het hele land kunnen honderdduizenden KPN klanten momenteel niet bellen of gebeld worden.

Door oorzaak van de storing is op dit moment nog niet bekend dus kan KPN ook nog niets zeggen over de termijn waarbinnen de problemen opgelost zullen zijn. Afgelopen dinsdag duurde de storing zo'n drie uur.

UPDATE (12u45): KPN heeft zojuist bekend gemaakt dat de storing van hedenochtend rond het middaguur verholpen is.

Monteurs van de Telco zijn nog bezig met het herstelwerkzaamheden maar KPN verwacht niet dat haar klanten daar nog last van zullen ondervinden. De aard van de storing was niet regiogebonden. Daardoor kon het voorkomen dat op één plek de ene KPN klant wel normaal kon bellen en de ander niet.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.