Nieuws
23 augustus 2011 - Ron Smeets

Storing T-Mobile in Eindhoven en Den Haag door noodweer?

Op Twitter verschijnen het afgelopen uur diverse klachten van, voornamelijk, T-Mobile klanten die aangeven dat ze problemen hebben met de mobiele bereikbaarheid in de regio's Eindhoven en Den Haag.

De provider zelf zegt nog van niets te weten, maar geeft wel aan dat Mobiele Netwerken gevoelig kunnen zijn voor interferentie veroorzaakt door het noodweer en de hevige onweersbuien die momenteel over Eindhoven en Den Haag trekken.

Via ons twitterkanaal krijgen we verschillende berichten. Sommige lezers hebben er inderdaad last van in de betreffende regio's terwijl anderen gewoon mobiel bereikbaar zijn. Het noodweer trekt de komende uren over midden en west Nederland naar het noorden weg dus het zal mij benieuwen of er ook klachten uit die regio's gaan binnenrollen. Later vandaag worden opnieuw (hevige) onweersbuien verwacht in heel Nederland. T-Mobile adviseert om het webcare kanaal van de provider op Twitter te volgen. Later meer!

UPDATE (13u30): Inmiddels zijn we zo'n twee uur verder sinds de eerste berichten over de 'noodweer' storingen opdoken en er zijn intussen ook meldingen uit Gelderland en andere delen van Nederland gespot maar het lijkt er wel op, in Eindhoven bijvoorbeeld dat de uitval van korte duur is en zeker niet alle T-Mobile klanten betreft. Enfin, mocht het de komende uren bij jouw in de buurt (zwaar) onweren, dan hoef je vooralsnog niet in paniek te raken als je even geen mobiel bereik hebt ;-))

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.