Nieuws
01 december 2010 - Ron Smeets

Storing mobiel netwerk KPN

UPDATE (16u05): De problemen zijn opgelost, zo meldt KPN. De oorzaak voor de problemen waarmee KPN, Hi en Telfort klanten de afgelopen twee uur in de regio's Utrecht, Den Haag en Rotterdam te kampen hebben gehad was een stroomstoring in een centrale in Rotterdam, zo meldde de provider zojuist aan Tweakers.

Vlak voor 16u was die stroomstoring verholpen en het netwerk van KPN (Hi en Telfort) zou nu dus weer naar behoren moeten functioneren.

UPDATE (15u40): KPN heeft inmiddels bevestigd dat het een relatief grote storing in haar GSM en UMTS (3G) netwerk betreft die vanaf 14u09 opgetreden is. De oorzaak is nog niet bekend.

Storing mobiele netwerk (GSM en UMTS) regio Rotterdam, Den Haag en Utrecht: Je kunt mogelijk niet bellen of gebeld worden, internetten en e-mailen met je mobiele toestel of laptop, sms'en of je BlackBerry gebruiken. Onze excuses voor het ongemak. Locatie(s): Regio Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Verwacht eindtijdstip: onbekend.

(15u15): Het heeft er alle schijn van dat het netwerk van KPN op dit moment te kampen heeft met een (grote) storing. Het afgelopen uur bereiken mij steeds meer berichten van KPN klanten dat ze niet meer kunnen bellen, SMS'en en Mobiel Internetten. KPN zelf zegt dat ze op dit moment onderzoeken wat er precies aan de hand is en welke regio's het betreft. Op het forum van Tweakers wordt melding gemaakt van ruim 20 getroffen regio's.

De storing treft ook de Telfort en Hi klanten. Op de website van KPN wordt overigens nog niets gemeld over de huidige storing. Daar staat (info van 15u25) nog gewoon te lezen dat er geen landelijke storingen bekend zijn.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.