Nieuws
06 augustus 2015 - Ron Smeets

Storing KPN in de regio Utrecht duurt langer dan verwacht UPDATE (21u00): De storing is volgens KPN nu verholpen

UPDATE (21U00): KPN heeft zojuist gemeld dat de storing in de regio Utrecht verholpen is. Alle klanten moeten nu weer normaal gebruik kunnen maken van het mobiele netwerk van de groene provider.

Sinds vanmiddag, rond 14u00, hebben KPN klanten in de regio Utrecht last van een storing in het mobiele netwerk. De oorzaak is een glasvezel kabelbreuk in de regio. Daardoor worden niet alleen mobiele klanten getroffen maar ook veel winkels en bedrijven die voor diverse verbindingen, zoals PIN automaten, gebruik maken van mobiele dataverbindingen.

De groene provider sprak aanvankelijk, via een SMS aan haar klanten, de hoop uit dat de problemen rond 18u00 verholpen zouden zijn, maar inmiddels zegt een woordvoerder dat moeilijk te bepalen is hoe lang de storing nog gaat duren. Een breuk in een glasvezelkabel is een monnikenwerk om te repareren. Monteurs moeten letterlijk honderden glasdraadjes aan elkaar lassen. Dat kost tijd en moet goed en secuur gebeuren.

Over de oorzaak van de kabelbreuk kan KPN op dit moment nog niets zeggen. "We focussen ons eerst op het oplossen van de problemen zodat al onze klanten weer ongestoord gebruik kunnen maken van het netwerk. Pas daarna wordt gekeken wat de oorzaak van de storing was", aldus een woordvoerder van KPN in het Radio 1 Journaal van 18u15.

Volgens KPN is een deel van de problemen wel al verholpen. Op de storingspagina van de provider staat overigens wel een nieuw tijdstip vermeld waarop KPN verwacht dat de problemen verholpen zullen zijn; 21u00. Zie ook de afbeelding hieronder.

Zelf woon, en ben, ik niet in de regio Utrecht dus ik kan dat niet controleren. Als er lezers zijn die vanmiddag geen verbinding hadden en nu wel weer, of nog steeds niet' reageer dan maar.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.