Toestellen
26 juni 2015 - Ron Smeets

'Stock Android Material Design' thema voor de Galaxy S6 (edge) Voor iedereen die TouchWiz helemaal wil verbergen

Samsung heeft bij de Galaxy S6 (edge) het door velen 'gehate' TouchWiz al behoorlijk vereenvoudigd. Minder 'bloatware' en meer mogelijkheden om zelf een thema voor de UI te maken die meer beantwoord aan je eigen eisen en wensen. Dat is, vergeleken met eerdere TouchWiz versies, al een hele vooruitgang.

Nu is er goed nieuws voor iedereen die dat nog niet ver genoeg gaat. Ontwerper Samer Zayer (Google Play link) heeft namelijk een 'Stock Android' thema met Material design looks gemaakt. Die is nu beschikbaar in de Theme Store. Letwel, het is een thema die dus 'over' de TouchWiz interface geïnstalleerd worden en geen Stock Android ROM dus.

Je kunt het Material Design thema vinden via de 'Thema's' knop (iets langer drukken op het homeschreen en die optie verschijnt dan onder in beeld). Vervolgens klik je op 'Winkel' (rechtsboven) en scroll je in het volgende scherm naar beneden tot je de optie 'Themes fot Man' ziet. Daar staat hij (op het moment dat ik dit schreef) als eerste optie, Downloaden, installeren en klaar!

Binnenkort, wellicht volgende week, zullen mogelijk nog twee 'Material Design' themas voor de Galaxy S6 (edge) beschikbaar komen, zo meldt SamMobile. Die waren eerder al door Samsung goedgekeurd maar kort daarna weer uit de Theme Store gehaald vanwege wat problemen met copyright rechten van enkele afbeeldingen. Dat zou nu verholpen zijn maar het is nog niet zeker of en wanneer Samsung deze thema's zal goedkeuren.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.