Toestellen
05 december 2006 - Ron Smeets

Stijvolle, maar eenvoudige Sony Ericsson Z310

Begin volgend jaar komt de Z310 op de markt. Een relatief simpele, maar fraai vormgegeven clamshell GSM van Sony Ericsson.

Wat het meeste opvalt is het semi doorzichtige en in verschillende kleuren verkrijgbare frontje van de Z310 waarachter een display en enkele oplichtende icoontjes schuil gaan die aangeven waneer er een oproep of bericht binnengekomen (of gemist) is, het toestel opgeladen wordt of het geluid uit staat.

Verder is de Z310 een 'uitgeklede' en dus ook goedkopere versie van de Z610i.

De belangrijkste specificaties zijn: Tri-band GSM (900/1800/1900) met GPRS en EDGE support, een 128x160 pixel hoofd display en 96x64 pixel extern schermpje en een eenvoudige (VGA) camera.Gerelateerde links:
Eenvoudige zakelijke Sony Ericsson K320i
Design UMTS clamshell van Sony Ericsson
De Z230, een simpele UMTS clamshell van Samsung
Goedkope LG GSM met GPRS
Bijzonder flip-phone patent van Sony Ericsson
Drie simpele GSM's van Sony Ericsson
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.