Toestellen
01 november 2006 - Ron Smeets

Stijlvolle 'Eenogige' GSM van Kyocera voor Virgin Mobile

Halloween is net voorbij, maar de Kyocera Cyclops is dan ook gisteren al geintroduceerd bij Virgin Mobile in de VS.

De Cyclops dankt zijn naam aan de 1.3 megapixel camera die centraal aan de voorzijde van deze clamshell, vlak boven het caller-id display, gepositioneerd is.

het toestel is voorlopig niet voor de Europese markt bedoeld, maar dankzij een tweetal nieuwe features is ie het vermelden wel meer dan waard.

De Kyocera Cyclops is zowel geschikt voor zogenaamde TXT Tones, ringones die vergezeld worden van een SMS bericht, als Virgin Mobile Audio Messaging. Deze laatste dienst van Virgin kan gebruikt worden als een soort van audio Instant Messaging. De ingesproken berichten worden real-time, direct na het inspreken dus, bij de geadresseerde afgeleverd, compleet met notificatie zodat de ontvanger ook meteen weet dat er een Audiobericht voor hem afgeleverd is.

Ik ben benieuwd of we deze diensten binnenkort ook in Nederland kunnen verwachten.Gerelateerde links:
Pamela Anderson in commercial van Virgin Mobile
SMS actie van Virgin Mobile
Tiener GSM van Kyocera en Virgin Mobile
Samenwerking Virgin, Microsoft en BT in mobiele tv
Virgin Mobile breekt Walled Garden verder af
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.