Nieuws
17 mei 2011 - Ron Smeets

Sticky wint eerste Nederlandse App Circus

Gisteren werd in Rotterdam de eerste Nederlandse editie van App Circus georganiseerd. Na afloop van de Mobile Unconference presenteerden tien, zes, vijf kanditaten hun applicatie.

Ja, oorspronkelijk zouden er tien deelnemers zijn maar op de valreep trokken vier kandidaten zich terug en eentje wist door verkeersproblemen Rotterdam nooit te bereiken. Jammer, maar voor de jury, waar ik zelf ook deel van uitmaakte, werd het daardoor wel iets makkelijker ;-))

Voor de winnaar lag een deelname aan App Circus in Barcelona (medio juni) te wachten. Daar zullen 50 kandidaten hun mobiele app presenteren om kans te maken op een nominatie voor en deelname aan de Mobile Premier Awards tijdens het Mobile World Congress van 2012.

De winnaar, en dus ook de Nederlandse inzending voor de App Circus finale in Barcelona, werd Sticky, een bijzonder goed doordachte mobiele game waarin de kenmerken van diverse populaire (mobiele) games zoals Angry Birds en Sonic. Daarnaast hebben ze bij Sticky ook goed nagedacht over het verhaal van de game en de toevoeging van een 'milieu thema', je moet namelijk voorkomen dat gifitge stoffen (toxins) ontsnappen, geeft de game een leuke draai. De gameplay is erg intuitief en heeft, zoals gezegd, wel wat weg van het populaire Angry Birds. Je schiet de Sticky op doelen door met je vinger een katapult achitge beweging te maken. Hieronder kun je een korte videodemo van Sticky bekijken.

http://www.youtube.com/watch?v=YOBO4bShKv8

Een eervolle vermelding was er voor 'Mary and her Lamb', een educatieve game voor 1 tot 5 jarige peuters in diverse talen (om te beginnen in het Nederlands, Frans en Engels) gebaseerd op het populaire liedje met dezelfde titel (Mieke heeft een Lammetje in het Nederlands). De jury vond dit een game en concept met potentie maar het feit dat het op dit moment nog niet klaar is en er nog het nodige aan programmeerwerk gedaan moet worden voordat het zover is, maakte dat het op dit moment nog te vroeg zou zijn om Mary and her Lamb al 'naar Barcelona te sturen'.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.