Entertainment
09 april 2014 - Ron Smeets

Sticker tegen selfies, uhm... webcamspionnen

Deze vond ik vanochtend in mijn mailbox. Een sticker voor smartphones die je moet beschermen tegen 'webcamspionnen'. Wellicht is het voor sommige mensen ook een goed idee de sticker te gebruiken om zichzelf te behoeden voor nog meer, en vreemdere, selfies ;-)

Maar goed, Cameracover heeft dus stikkervelletjes gemaakt waarop 12 stickertjes, in vier verschillende afmetingen, zitten zodat je ook af en toe kunt beslissen om de camera toch nog te gebruiken. 

Naast gekleurde stickers kun je ook kiezen voor smileys zodat de front camera jouw toelacht in plaats van andersom. De bedenkers doelen zoals gezegd met name op de gevaren van de webcamspionnen die enkele maanden geleden in het nieuws waren. Hackers die, zonder dat je dat weet, jouw bespieden via de webcam van je computer, tablet of smartphone. Een simpel stickertje is dus de oplossing. Nou ja, workaround. Tsja, je moet er maar op komen. Ze worden online verkocht voor 4,50 per stickervel.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.