Toestellen
02 december 2014 - Ron Smeets

Stevige prijskaartjes voor de Samsung Galaxy A3 en Galaxy A5 Eerste 'full metal body' mid range smartphones te duur?

Ruim een maand geleden onthulde Samsung haar eerste smartphones die voorzien zijn van een volledig metalen behuizing. De Galaxy A3 en Galaxy A5 zouden, zo werd toen ook al bekend gemaakt, begin 2015 in de Nederlandse winkels verschijnen. Gisteren zijn de prijskaartjes van de twee toestellen opgedoken en die zijn bepaald niet mals te noemen

De Galaxy A3 en Galaxy A5 zijn beiden, kijkend naar de specs, zogenaamde mid-range smartphones. De A3 is met zijn 4.5 inch scherm de compacte van de twee. De A5 heeft een 5 inch display, iets meer RAM en een primaire camera met een hogere (13MP) resolutie. Twee toestellen waarvan je zou mogen verwachten dat ze respectievelijk rond de 200 en 300 Euro kosten. Dat is echter niet het geval. Samsung heeft de adviesprijzen bepaald op 309 Euro voor de Galaxy A3 en zelfs 409 Euro voor de Galaxy A5. Die prijzen worden in ieder geval vermeld in diverse webshops waar de toestellen te bestellen zijn (levering in januari) en Samsung heeft de adviesprijzen ook al bevestigd tegenover andere media.

Ik moet natuurlijk nog een beetje voorzichtig zijn met mijn oordeel over de Galaxy A3 en de Galaxy A5, maar als ik kijk naar de in mijn ogen scheve prijs-kwaliteit van de Galaxy Alpha dan vrees ik dat ik over de A3 en A5 ook niet veel anders kan zeggen. Enfin, eerst maar eens afwachten tot ik ze zelf wat langer heb kunnen uitproberen.

Prijs Galaxy A3Prijs Galaxy A5,

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.