Nieuws
06 oktober 2011 - Ron Smeets

Steve Jobs is niet meer

Groot nieuws, maar voor iedereen die het een beetje volgde geen grote verrassing; Steve Jobs is niet meer. De man die Apple oprichtte, na enkele jaren met de stlle trom verdween en 11 jaar later weer terugkeerde om Apple uit te bouwen tot de grootste en rijkste gadget fabrikant ter wereld, heeft gisteren, op 56-jarige leeftijd zijn jarenlange strijd met kanker verloren.

Natuurlijk staan ook wij, de Cowboys blogs, even stil bij dit nieuws. Wereldwijd werd, en wordt, Steve Jobs geroemd om zijn visionaire denkwijze en de manier om dat te vertalen in producten waarvan velen, ook de zogenaamde kenners, op het moment van de release nog niet eens beseften dat ze die gingen gebruiken of, sterker nog, niet meer zonder zouden kunnen. De iMac veranderde de PC wereld, de iPod veranderde de muziekwereld, de iPhone veranderde de mobiele telefoonwereld en de iPad, tsja die opende een heel nieuwe wereld. Een laatste diepe buiging is het enige dat ons nog rest. Rust zacht, Steve!

Apple, waar Jobs eind augustus zijn taken als CEO definitief neerlegde heeft haar site de afgelopen uren volledig in het teken gezet van een hommage aan Jobs:

Enkele weken geleden verscheen, ook hier, al een bijzonder video eerbetoon aan Steve Jobs online. Veel beter dan woorden;

http://www.youtube.com/watch?v=DrBw2cXWZS8

Cowboy Arvid heeft vannacht voor StyleCowboys een mooie, geîllustreerde verzameling gemaakt van de eerste reacties omtrent de bekendmaking van Jobs' overlijden. Een paar van die afbeeldingen staan ook hieronder. Wil je ze allemaal bekijken, dan moet je zeker ook even zijn artikel lezen. Cowboys Arjan verzamelde op DutchCowboys een aantal reacties van onder andere Barrack Obama, Bill Gates en Mark Zuckerberg, maar de reactie die mij het meest aangreep was toch wel die van Steve's familie:

"Steve died peacefully today surrounded by his family. In his public life, Steve was known as a visionary; in his private life, he cherished his family. We are thankful to the many people who have shared their wishes and prayers during the last year of Steve's illness; a website will be provided for those who wish to offer tributes and memories. We are grateful for the support and kindness of those who share our feelings for Steve. We know many of you will mourn with us, and we ask that you respect our privacy during our time of grief."

iSad-1 iThankYou Apple-Logo-Jobs

Een andere bijzondere video is Jobs' speech uit 2005 bij de Stanford University. Daar spreekt hij zelf over zijn leven. Een hele bekende speech, bijzonder indrukwekkend en op dit moment zeer toepasselijk.

http://www.youtube.com/watch?v=UF8uR6Z6KLc

En tot slot nog twee video's die zeker hier op Mobile Cowboys niet mogen ontbreken. De aankondiging van de eerste iPhone, in januari 2007. Een toestel dat, hoe je het ook wendt of keert, de mobiele telefoonmarkt veranderd heeft.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.