Nieuws
29 november 2012 - Ron Smeets

Steve Ballmer: "Verkoop Windows Phone verviervoudigd"

Enkele weken geleden versprak Steve Ballmer zich nog door te roepen dat de Surface een 'bescheiden' verkoopstart kende. Kort daarna kwam Microsoft met een verklaring dat hij zich wat ongelukkig uitgedrukt had. met Windows Phone 8 zal hem dat niet gebeuren.

Tijdens een meeting met aandeelhouders wist Ballmer te melden dat de verkoop van Windows Phone 8 toestellen een uitstekende start kent. Volgens de Microsoft topman worden er in de eerste weken na de lancering vier keer zoveel toestellen verkocht als vorig jaar, toen Windows Phone 7.5 en de eerste Nokia Lumia's in de winkels verschenen.

Helaas zei Ballmer er niet bij hoeveel Windows Phone 8 toestellen intussen verkocht zijn. Vorig jaar waren er natuurlijk minder Windows Phone 7.5 toestellen beschikbaar en aanvankelijk ook nog niet in de VS. De aantallen van 2011 en 2012, hoewel die dus niet genoemd worden, zijn in ieder geval moeilijk te vergelijken. Hoe dan ook, eerdere onbevestigde berichten spraken over 2.5 miljoen verkochte Lumia 920's in de eerste weken.

Ballmer zei gisteren letterlijk: “Windows Phone 8 has been on sale for a few weeks and is off to a great start and handsets made by HTC and Nokia are getting rave reviews and have initially sold out in many countries”, aldus Ballmer. Hij wijt dat succes voor een groot deel aan de kwaliteit van de hard- en software die beduidend beter is dan een jaar geleden. Het OS is veel sneller, de toestellen hebben betere en snellere schermen en dito hardware.

Natuurlijk zal ook het feit dat Microsoft enkele weken geleden Windows 8 gelanceerd heeft een rol spelen. PC en laptop gebruikers die het nieuwe Windows OS gebruiken gaan de User Interface ook herkennen in Windows Phone 8. Het spreekt voor zich dat Windows 8 en Windows Phone 8 perfect op elkaar afgestemd zijn. Vergelijkbaar met iOS en OS X van Apple.

Bron: Bloomberg

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.