Tablets
12 november 2012 - Ron Smeets

Steve Ballmer: "Bescheiden verkoopstart voor de Surface"

Ondanks het feit dat sommige modellen van de Microsoft Surface al even uitverkocht waren kent de nieuwste tablet van Microsoft toch een 'bescheiden verkoopstart'.

Steve Ballmer, CEO van Microsoft en een van de meest gedreven evangelisten van zijn eigen producten, heeft dat namelijk gezegd tijdens een vraaggesprek met de Franse krant 'Le Parisien'.

Hoeveel exemplaren van de verschillende Surface modellen inmiddels verkocht zijn is nog niet bekend. Microsoft heeft daarover nog geen cijfers vrijgegeven maar het feit dat Ballmer zelf spreekt over een 'bescheiden start' voor de tablet is natuurlijk geen erg goed nieuws.

Waarom de Surface (nog) niet al te succesvol is blijft speculeren maar het feit dat de tablets alleen te koop zijn via de online Microsoft Store kan daar (deels) debet aan zijn. Google had hetzelfde probleem met de eerste Nexus modellen die aanvankelijk ook alleen online, bij Google, te koop waren. Daarnaast werd de Surface ook maar gematigd positief ontvangen in de eerste reviews van de tablet.

Bron: Le Parisien (Franstalig)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.