Nieuws
01 juni 2006 - Gerben Mak

Sterke groei wereldwijde verkoop mobieltjes

Volgens analist Gartner zijn er in het eerste kwartaal 2006 bijna 24% meer mobieltjes wereldwijd verkocht, dan in dezelfde periode vorig jaar. Daarop heeft Gartner haar voorspelling bijgesteld, men verwacht dat dit jaar 960 miljoen nieuwe handsets worden verkocht over de wereld. De groei zit vooral in Azië en Japan, terwijl in de VS en Europa vooral toestelvervangingen de verkoop in stand houden.

De aanvoerders van de verkoopstatistieken, Nokia en Motorola, nemen samen 54% marktaandeel voor hun rekening. Nokia is het grootst in Europa, Midden Oosten, Afrika en Azië, terwijl de Amerikanen toch de voorkeur hebben voor hun eigen Motorola. Opvallend is dat de 3G toestellen een belangrijker rol in de afzet van Nokia gaan spelen.

Opvallend genoeg daalt het wereldwijde marktaandeel van Samsung, ondanks groei in West-Europa en Zuid-Amerika. Volgens Gartner moet Samsung vooral de opkomst van nummer vier LG vrezen, dat met een gevarieerder en breder portfolio opstoomt.

In West-Europe werden in totaal 41 miljoen eenheden verkocht in Q1 van 2006. Dat is een groei van 12% ten opzichte van 2005.Gerelateerde links:
Dit jaar worden meer dan 1 miljard mobieltjes verkocht
Verkopen mobieltjes weer fors gestegen
Wereldrecord mobiele telefoonverkoop
Wereldwijde verkoop mobieltjes 21% groei
Over de auteur: Gerben Mak