Nieuws
17 mei 2006 - Ron Smeets

Sterke biologische GSM van Fujitsu

Naar eigen zeggen heeft Fujitsu een milieuvriendelijke GSM ontworpen op basis van een biologisch polymeer dat 50% sterker is dan de biologische materialen die tot dusver gebruikt werden.

Zo had NEC enkele maanden geleden samen met NTTDoCoMo al een prototype van een milieuvriendelijk toestel (foto) dat voornamelijk (75%) gemaakt was van zetmeel en suiker uit mais en aardappelen en dat klinkt toch niet echt als een product dat je uit je handen kunt laten vallen.

Het prototype wordt morgen voor het eerst aan de wereld getoond tijdens het jaarlijkse Fujistu Forum in Tokyo.Gerelateerde links:
Milieuvriendelijke GSM accu
Bellen met biologische GSM's
De biologische GSM van NEC en DoCoMo
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.