Concepten
07 juni 2011 - Ron Smeets

Stephen Elop toont Nokia prototype

Er doen al geruime tijd geruchten de ronde dat Stephen Elop, CEO van Nokia, met een Fins Windows Phone toestel rondloopt. Tijdens een interview met Walt Mossberg, vorige week, haalde hij heel even een Nokia prototype uit zijn binnenzak tevoorschijn.

Kort daarvoor zei Elop tegen Mossberg dat hij geen Windows Phone toestel ging laten zien. het zou gaan om een innovatief nieuw toestelconcept van de Finnen. De vraag is natuurlijk of dat ontwerp gebruikt zal gaan worden (of al gebruikt wordt) in de ontwikkeling van de (eerste) Windows Phone Nokia's.

Het toestel dat Elop uit zijn zak haalde was veel te kort in beeld om ook maar iets zinnigs te kunnen zeggen over dat prototype. Of het toestel ook echt werkt is ook niet te zeggen, maar ik denk het wel ;-) Wil je de hele video zien, dan moet je deze link maar even volgen. Na ongeveer vier en een halve minuut is het prototype heel even te zien.

Verder wordt natuurlijk ook gesproken over de omzet- en winstwaarschuwing die Nokia vorige week gaf voor 2011 en ook het thema Android blijft niet ongemoeid. Volgens Elop biedt Windows Phone de komende jaren meer mogelijkheden voor differentiatie in hard- en software dan Android. Tsja, hij kan ook moeilijk iets anders zeggen he ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.