Nieuws
26 mei 2011 - Ron Smeets

Stephen Elop: "Symbian wordt zeker nog tot 2016 ondersteund"

Nokia neemt eind 2012 afscheid van Symbian als high-end smartphone OS. Dat is geen nieuws. Dat wil overigens niet zeggen dat Symbian niet meer ondersteund zal worden.

Stephen Elop heeft in een interview met Nokia in China bevestigd dat de Finse fabrikant het Symbian OS en de toestellen zeker tot 2016 zal blijven ondersteunen.

Wanneer je over ruim een jaar dus nog een Symbian Smartphone van Nokia koopt dan kun je er dus gerust op zijn dat je ook ruim na de aanschaf nog steeds updates zult blijven ontvangen en dat de Applicatiewinkel en andere Symbian diensten ook nog beschiknaar blijven. Als je deze link volgt kun je het complete videointerview met Elop in China bekijken. De uitspraken over Symbian volgen na ca. 3 minuten.

UPDATE (27-05, 11u00): De video van het interview is inmiddels ook op YouTube opgedoken. ik heb hem hieronder toegevoegd.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.