Nieuws
19 oktober 2012 - Ron Smeets

Stephen Elop: "Surface Phone zou Windows Phone 8 goed doen"

Nokia kan wel wat extra support van Microsoft gebruiken om de Finse smartphones weer tot een succes, en geliefde producten, te maken. De verliezen stapelen zich op en de eerste Windows Phone Lumia's (800/900/710/610) hebben nog niet kunnen bijdragen aan een ommekeer voor Nokia.

Microsoft zou daar, zo zegt Stephen Elop, een nog grotere rol in kunnen spelen wanneer de makers van Windows Phone 8 inderdaad een Sufrace branded smartphone op de markt zouden zetten. Daarover wordt wel al gespeculeerd maar dat zijn dus nog steeds geruchten.

De Surface Tablet van Microsoft wordt in de VS alom goed ontvangen en de eerste batch (pre-orders) is al uitverkocht. Wie de Surface Phone zou moeten gaan maken, de hardware dus, daarover zegt Elop nog niets. Natuurlijk zal Nokia in dat geval een van de kandidaat fabrikanten zijn. Microsoft heeft immers veel, heel veel, geld gestoken om Nokia aan boord te trekken van de Windows Phone trein, begin 2011.

Elop zegt ook nog dat hoewel hij zich realiseert dat Samsung, HTC en andere fabrikanten die Windows Phone toestellen gepresenteerd hebben (of dat nog gaan doen) grote concurrenten van de Finnen zijn, het voor Windows Phone 8, als serieus smartphone platform, alleen maar voordelen heeft. "Elk bedrijf dat bij kan dragen aan de populaireit van het OS is meer dan welkom".

Eerder zei Steve Ballmer al dat Microsoft in de (nabije) toekomst specifieke toestellen voor specifieke doelen zal gaan maken. Of de Surface Phone daar ook bij hoort zal de tijd moeten leren. De geruchten omtrent dat toestel worden in ieder geval steeds sterker. En de specifiek uitgseproken wens van Elop, ex Microsoft, zal daar zeker ook mee te maken hebben.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.