Nieuws
15 september 2010 - Ron Smeets

Stephen Elop spreekt toch nog even op Nokia World

Officieel begint hij pas op 21 September, maar de nieuwe CEO, Stephen Elop, was natuurlijk twee dagen lang het gesprek van de dag hier in Londen.

Na afloop van de prijsuitreikingen van de Calling All Innovators en Hackathon wedstrijden verscheen Stephen Elop toch nog even op het podium.

Overigens werden we tijdens de Calling All Innovators presentatie getrakteerd op een bijzonder innovatieve app, Facelock, om je Nokia te locken en unlocken met behulp van gezichtsherkenning van de eigenaar. Je slaat eenmalig een foto van je gezicht op in het toestel en vervolgens kun je het toestel dus alleen maar locken, en belangrijker nog, unlocken door je gezicht voor de front-cam te houden. Simpel, maar heel erg effectief en gewoon nog leuk om te doen ook.

De twee andere finalisten hadden ook leuke ideeen, maar lang niet zo eenvoudig of praktisch toepasbaar voor de massa als FaceLock. Een was een leer-en-speel-app om huilende baby's stil te krzijgen (of je die al een toestel gaat geven???) en de ander een foto-bewerkings tool waarbij je zelf kleurfilters en dergelijke kunt definieren. Ook een niche app dus.

In de Calling All Innovators wedstrijd werden vier prijzen, van in totaal 500.000 dollar uitgereikt aan de beste Eco en Green App (Green Traveler), Entertainment (Comics Creator), Productivity (BlogRadio) en Live Improvement (eLiteracy)

De winnnaar van de Hackathon, en de daarbij horende 100.000 Euro werd FaceLock. En daar bovenop wonnen ze ook nog de publieksprijs, maar dat zal niemand meer verbazen tegen de tijd dat je het zelf kunt proberen.

Daarnaast werd ook nog even een prijs van 1 miljoen dollar (als investering) uitgereikt voor het beste idee voor een App die in ontwikkelingslanden waar het gemiddelde dagelijkse inkomen onder de 5 dollar per dag ligt, echt een impact, in de goede zin van het woord, op de mensen en samenleving zouden kunnen hebben. Die prijs werd uitgereikt door de kersverse Nokia CEO en ging naar: Mobile Distributor Solution uit Kenya.

Stephen Elop: Stephen-Elop-Nokia1

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.