Nieuws
14 september 2011 - Ron Smeets

Stephen Elop: "Nokia Windows Phones komen definitief in Q4"

Na de uitspraken van de Australische Nokia directeur werd er weer volop gespeculeerd over het al dan niet nog dit jaar beschikbaar komen van de eerste Nokia Smartphone(s) met Windows Phone.

Welnu, de 'top-bobo' van de Finnen, Stephen Elop (foto), heeft tidjens een gesprek met een Chinees Social Network nogmaals bevestigd dat de eerste Windows Phone Nokia's wel degelijk dit jaar, in Q4, in diverse landen (lees: de zes 'first batch' markten) op de markt zullen verschijnen.

Daarna, zo zei Elop, zullen de toestellen geleidelijk ook in andere landen uitgerold worden. De volgorde voor die verdere lancering laat Nokia afhangen van de mate waarin men (Nokia en Microsoft) verwacht dat de betreffende toestellen daar een succes zullen worden.

Hieronder kun je de videoregistratie van het Chinese interview bekijken (in het Engels hoor ;-))

http://www.youtube.com/watch?v=m99X2Xe1WDA

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.