Geruchten
20 april 2011 - Ron Smeets

Stephen Elop heeft al een Nokia met Windows Phone 7?

Tastbaar bewijs (een foto of video) is er nog niet, maar als we de tweet van Timo Ronkainen mogen geloven dan loopt de CEO van Nokia al met een Windows Phone 7 toestel van de Finse fabrikant rond.

Nu lijkt het op zich niet vreemd dat er al prototypes of ontwikkel modellen van Nokia's met Windows Phone bestaan, maar het lijkt mij sterk dat Stephen Elop die al in het 'openbaar' zou gebruiken. Daarnaast heeft Nokia al enkele keren gezinspeeld op het feit dat er geen toestel in de winkels gaat komen waarop de huidige versie van Windows Phone 7 draait.

Tegen de tijd dat de eerste Windows Phone toestellen van de Finse fabrikant verwacht worden (begin 2012) is die versie van het smartphone OS van Microsoft namelijk al 'vervangen' cq. vernieuwd. Hieronder zie je een screenshot van de betreffende tweet. Voor de duidelijkheid; de afbeelding hierboven zijn de concept toestellen zoals Nokia die in februari zelf al eens toonde.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.