Geruchten
07 februari 2011 - Ron Smeets

Stephen Elop haalt de bezem door Nokia top?

Aanstaande vrijdag zal Stephen Elop groot nieuws over Nokia presenteren tijdens een strategie presentatie voor investeerders, op zondagavond gevolgd door briefing voor de aanwezige pers op het Mobile World Congress. Wat het 'grote nieuws' precies inhoudt is nog niet bekend maar er wordt volop gespeculeerd over, onder andere, de 'adoptie' van Windows Phone 7.

De nieuwste geruchten die de ronde doen hebben betrekking op een ontslagronde onder het hogere management van de Finse fabrikant. Elop zou af willen van een viertal 'vastgeroeste' managers.

Natuurlijk zal nog moeten blijken of dit gerucht klopt maar feit is wel dat Elop bezig is met het creëren van een frisse wind bij Nokia in een poging de negatieve tendens van dalende omzet, winst en marktaandeel een halt toe te roepen en het tij te keren.

In deze recente geruchten worden de vier managers die op de wip zitten met naam en toenaam genoemd. Het zou gaan om Mary McDowell, Executive Vice President (EVP) van de Mobiele Telefoon divisie, Tero Ojanperä, EVP van Services en Mobile Solusions, Niklas Savander, EVP voor Markets en Kai Öistämö, EVP en Chief Development Officer van Nokia. Dat zijn bepaald niet de minste positie's en namen, maar zoals gezegd, dit zijn geruchten en het zal de komende dgen of weken moeten blijken wat er van klopt. Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.