Nieuws
25 mei 2006 - Ron Smeets

Steeds meer winkels laten KPN Prepaid links liggen

De boycot van de verkoop van beltegoedkaarten van KPN breidt zich uit. Inmiddels zijn de kaarten nu in 7500 winkels niet meer te verkrijgen.

Dit komt mede door dat PayBase zich gisteren bij de boycot van KPN heeft gevoegd. Een aantal grote tankstations en winkelketens krijgt daardoor geen prepaid-kaarten meer.

Het conflict draait om de leveringsvoorwaarden. KPN heeft volgens de distributeurs eenzijdig de voorwaarden aangepast, waardoor de marges te klein zijn geworden. Het telecomconcern levert de distributeurs op krediet en krijgt achteraf betaald maar wil nu afdwingen dat vooruit moet worden betaald .

KPN liet vorige week nog weten dat de distributeurs zelf hadden gevraagd om een verhoging van het krediet. Daar voelt het concern weinig voor gezien een aantal faillissementen in de branche. (Via DutchCowboys)Gerelateerde links:
Operator gaat SIM kaarten vastlijmen
Prepay kaarten financieren gevangenis
Bellen naar mobiel fors goedkoper
KPN gaat concurrentie aan
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.