Nieuws
09 januari 2011 - Ron Smeets

Steeds meer tweets worden vanaf een mobieltje verstuurd

Een jaar geleden werd zo'n 20 tot 25% van alle Tweets op een mobiele telefoon 'geschreven'. Inmiddels is dat aantal opgelopen naar 40%. Dat maakte CEO Dick Costolo bekend tijdens een gesprek over Twitter op de CES.

De explosieve groei van het mobiele gebruik van Twitter is volgens Costolo vooral te danken aan de vele nieuwe mobiele (native) twitter apps die het afgelopen op de diverse platformen (Android, iOS, BlackBerry en Symbian) gelanceerd zijn.

Dick Costolo onthulde in het vraaggesprek ook dat er momenteel 350 mensen bij Twitter werken. Alleen al in het laatste kwartaal van 2010 kwamen er 100 nieuwe collegae bij. De komende periode wordt, op mobiel gebied, vooral hard gewerkt aan de compatibiliteit van de app op de verschillende mobiele platformen, onder andere om ervoor te zorgen dat de gebruikerservaring van Twitter op de diverse platformen consistenter en eenvoudiger wordt.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.