Nieuws
14 november 2005 - Ron Smeets

Steeds meer slachtoffers van SMS Spoofing

De India Times schrijft vandaag in een artikel dat steeds meer GSM gebruikers het slachtoffer worden van SMS Spoofing.

Criminelen en andere onverlaten kunnen op relatief eenvoudige wijzi, via softwaretools die online vrij te gebruiken zijn SMSjes sturen vanuit willekeurige GSM nummers.

Volgens het artikel is er nog vrij weinig tegen te beginnen. Opvallend is de mededeling dat men ook positieve toepassingen ziet voor dit fenomeen. Zo stelt men dat politie en justitie SMS Spoofing gebruikt om drugsdealers en andere criminelen in de val te laten lopen door ze via SMSjes, die schijnbaar van hun opdrachtgevers komen, uit te tent te lokken. Mmmh, lijkt mij wat erg kort door de bocht.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.