Entertainment
31 maart 2006 - Ron Smeets

Steeds meer mobieltjes mee het graf in

Dit is niet nieuw, maar het komt wel steeds vaker en in steeds meer landen voor; mobieltjes die mee het graf in gaan.

Meer en meer mensen laten deze wens opnemen in hun testament. Oorspronkelijk begonnen in Zuid Afrika, maar inmiddels uitgegroeid tot een heuse trend in landen als Australie, Ierland, Ghana en de VS.

Volgens Martin Raymond van The Future Laboratory komt het oorspronkelijke idee om een GSM mee het graf in te nemen voort uit de angst van sommige mensen om in een schijndode toestand begraven te worden en vervolgens, 2 meter onder de grond, in een kist wakker te worden om alsnog te sterven.

Als 'oplossing' kwamen enkele inwoners van Durban dus op het idee om hun toekomstige nabestaanden te vragen een mobieltje in de kist achter te laten, voor het geval dat. . .

Op zich een onschuldige wens, ware het niet dat inmiddels ook mobieltjes aan overledenen 'meegegeven' worden die een crematie 'geboekt' hebben. Behalve dat ze er, mochten ze schijndood blijken te zijn, weinig aan hebben, blijken de meeste accu's in GSM's onder invloed van het vuur nogal eens te exploderen, wat natuurlijk weer voor gevaarlijke situaties zorgt voor de nabestaanden en het personeel van het crematorium.

Wat diezelfde accu's betreft: een Zuid Afrikaanse uitvaartmaatschappij biedt inmiddels ook de mogelijkheid om, als extra service, meerdere reserve accu's in de kist te leggen van diegene die begraven gaat worden. Dit voor het geval dat de 'schijndode' wakker wordt nádat zijn eigen accu leeg is. . .

Heeft iemand al eens geprobeerd of je twee meter onder de grond nog wel bereik hebt?!?Gerelateerde links:
SMSende dove Miss Texas door trein geschept
Telefoontje van de dood
SMS primeur om 'Tookie' te redden
Ieren nemen GSM mee naar het 'Hiernamaals'
Bellen tijdens het opladen fataal
Rebellenleider dood door GSM
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.