Entertainment
16 november 2005 - Ron Smeets

Steeds meer mobieltjes eindigen in toilet

Wat doe je als je toe bent aan een nieuwe GSM? Vogens een artikel in The Register spoelen steeds meer mensen hun oude mobieltje door het toilet.

In Helsinki is het probleem zelfs zo groot dat er al verstoppingen zijn gesignaleerd die veroorzaakt werden door 'doorgespoelde' GSM's. De Finnen wilde geen exacte getallen noemen, maar volgens het artikel belanden in Engeland jaarlijks zo'n 600.000 mobieltjes in het riool.

Een grote schoonmaakactie van Helsinki's rioleringen leverde ruim 200 vrachtwagens aan puin op, waaronder dus ook de nodige GSM's

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.