Nieuws
03 september 2013 - Nichal Joosse

Steeds meer mensen gebruiken Windows (Phone) 8

Steeds meer mensen werken met het meest recente besturingssysteem van Microsoft, Windows 8. Dit blijkt uit gegevens van onderzoeksbureau Net Applications. Windows 8 werd vorig jaar oktober gelanceerd, maar de groei kwam vrij langzaam op gang. Veel mensen bleken niet warm te lopen voor het besturingssysteem: zo waren er veel mensen die het design iets te ingrijpend vonden, maar ook waren er genoeg mensen die nog steeds verkocht zijn aan Windows 7.

De afgelopen maanden is er juist een relatief hoge groei waar te nemen volgens de gegevens. Waar het marktaandeel van Windows 8 in juli dit jaar nog op 5,4% lag, is dit in de maand augustus gestegen naar 7,4%. Het gebruik van Windows Vista is juist aan het dalen: in de maand juli lag het marktaandeel op 37,1%, terwijl deze in de maand augustus daalde naar 33,7%. Vorig jaar lag het marktaandeel van Windows Vista op 40,7%.

Nu Nokia is overgenomen door Microsoft, is het nog maar eventjes afwachten of ook Windows Phone 8 nog verder zal gaan profiteren van de groei van Windows 8. Op de mobiele markt domineren iOS en Android nog steeds, maar Windows Phone is in opkomst. Volgens een onderzoek van het Kantar Worldpanel is de populariteit van Windows Phone in de Verenigde Staten ver te zoeken, maar in Europa is er een stijgende lijn te zien in het marktaandeel van Windows Phone.  

Over de auteur: Nichal Joosse