Nieuws
24 augustus 2005 - Ron Smeets

Steeds meer GSM verklikkers gevraagd

De afgelopen maanden is er een duidelijke trend zichtbaar waarbij met name overheden, autoriteiten en de media en het mobiele publiek meer en meer willen aanzetten tot verklikgedrag.

Zo vraagt de Indonesische overheid van haar brave burgers om vervuilers per SMS aan te geven bij de lokale autoriteiten. En het schijnt te werken, aangezien men sinds de start in juli al ruim 250 meldingen ontvangen heeft.

Mijn advies aan iedereen: Let goed op je tellen, want de voor je het weet nagelt je bellende buurman je aan de schandpaal.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.