Toestellen
13 april 2015 - Redactie MobileCowboys

Steeds meer grote smartphones op de markt Blijkt uit onderzoek over 2014

Uit onderzoek van GSM Helpdesk blijkt dat van alle Smartphones die in 2014 op de markt zijn gekomen ruim 40% een beeldscherm van 5 inch of groter had. Ter vergelijking: In 2013 had slechts 13% van de smartphones een beeldscherm van 5 inch of groter. Het aandeel van smartphones dat een display van 6 inch of meer heeft steeg van 4% naar 5,6%. De trend van smartphones met een groter display zet zich hiermee door.

Nieuwe modellen

Vorige jaar presenteerden alle grote merken wel een smartphone met een groot display (lees 5 inch of groter). Denk aan de iPhone 6 Plus, de Samsung Galaxy S5, Sony kwam met de Xperia Z3, LG met de G3 en HTC met de One M8.

Meer verkoop losse toestellen

Uit onderzoek van GFK blijkt daarnaast dat in het vierde kwartaal van 2014 steeds meer losse toestellen en sim only mobiele abonnementen af worden gesloten. In het vierde kwartaal werd 53% van de nieuwe toestellen verkocht in combinatie met een sim only abonnement.

Gebruik groter display

Smartphones met een groter display worden voornamelijk gebruikt voor het bekijken van video's of het voeren van videogesprekken. Ook is de ervaring van het bezoeken van websites en het gebruiken van de navigatie beter op een groter scherm.

Smartphones met kleiner display

Doordat er meer smartphones worden gemaakt met een groter display, worden er automatisch minder gemaakt met een kleiner display. Waren in 2009 nog 3 tot 4 inch smartphones goed voor 78% is dat inmiddels gedaald naar 2,4% in 2014. Alle resultaten van het onderzoek zijn te vinden op GSM Helpdesk.

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl