Nieuws
25 september 2006 - Ron Smeets

Steeds meer camphone video's van knokpartijen

Nu de 'Happy Slapping' trend enigszins lijkt weg te ebben blijkt een variant op dat thema snel aan populariteit te winnen: camphone video's van knokpartijen tussen jongeren op schoolpleinen, straat en in winkelcentra.

De schoolkids gaan met elkaar op de vuist terwijl anderen hen filmen en toejuichen. De clipjes worden in grote getalen op YouTube gepost. Inmiddels zijn er al meer dan 3000 op de video-sharing site te vinden.

In Canada, waar het fenomeen op een school in Ontario bijzonder populair geworden is, discussieert men momenteel volop over een manier om de trend een halt toe toe roepen. Juridisch kan men weinig doen omdat de gevechten 'vrijwillig' worden uitgeknokt dus lijkt de taak om de kids tot inkeer te brengen toch vooral een zaak voor ouders en leraren, maar dat zal niemand verassen.Gerelateerde links:
Sharking: de volgende Happy Slapping variant
Happy Slapping nu ook op vakantieadressen
Aanpak Happy Slapping nu ook op Donner's agenda
'Lustig Draufschlagen' nu ook in Duitsland
Happy-slapping video’s op GSM 17-jarige
Happy Shagging nieuwe rage onder tieners
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.