Nieuws
29 december 2005 - Ron Smeets

Steeds meer antivirus software voor PDA's

Een PC zonder beschermende software doet het op het internet gemiddeld 20 minuten voordat de eerste spy-, mal- of adware zich aandiend, al dan niet in de vorm van een virus.

Helaas wordt dit probleem ook steeds actueler bij PDA’s, smartphones en andere handhelds waarmee we het internet op kunnen of data ontvangen via MMS en IM-diensten.

Inmiddels zijn er al diverse fabrikanten die anti-virus en –spyware software voor PDA’s en Smartphones leveren.

Het Indiase Sanrasoft komt nu met een pakket voor handhelds op de markt, dat voor PC’s al te krijgen is, dat geen gebruik maakt van de alom bekende virus en spyware referentie bestanden die (dagelijks) online geupdate moeten worden.

Het pakket, Rudra, registreert alle niet-geauthoriseerde softwarewijzigingen die aangebracht worden en kan, indien gewenst, een roll-back uitvoeren naar elke willekeurige configuratie van vóór de spy- en malware infectie.

Volgens Sanra neemt Rudra hierdoor veel minder ruimte in beslag dat reguliere anti-virus en spyware software en dat is goed nieuws voor PDA’s en Smartphones waar geheugengebruik nog een issue is.Gerelateerde links:
Kaspersky Lab in antivirus software smartphones
Strijd tegen mobiele virussen
Antivirus software voor GSM's
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.