Nieuws
13 januari 2014 - Redactie MobileCowboys

Steeds meer 4G-antennes in Nederland

Het aantal 4G-antennes in Nederland groeit snel. Logisch, aangezien de providers druk bezig zijn om 4G in heel Nederland uit te rollen. Uit een analyse van GSM Helpdesk Nederland op basis van cijfers van het Antennebureau blijkt dat Nederlandse telecomproviders in het vierde kwartaal van 2013 een recordaantal 4G-antennes hebben geplaatst. In één kwartaal tijd is het aantal 4G-antennes in Nederland verdubbeld ten opzichte van het vorige kwartaal. 

Volgens het Antennebureau plaatsten zowel KPN, Vodafone, T-Mobile als Tele2 in het vierde kwartaal 1345 nieuwe 4G-antennes voor de uitrol van het 4G-netwerk. Voor het vierde kwartaal waren er 1718 aanwezige 4G-antennes, wat dus betekent dat er aan het einde van het jaar 3063 4G-antennes geïnstalleerd waren. Er verdwenen ook een aantal 2G-antennes, namelijk 209. Dit komt omdat één van de banden gebruikt zal gaan worden voor het 4G-netwerk.

De providers richten zich niet alleen op 4G, maar proberen ook het 3G-netwerk te verbeteren. Er zijn namelijk nog genoeg plekken in Nederland waar nog niet eens 3G is. In het vierde kwartaal kwamen er 90 nieuwe 3G-antennes, waarmee het totaal uitkomt op 12.551 3G-antennes. De komende maanden zijn de providers ook druk bezig met de uitrol van het 4G-netwerk, dus de verwachting is dat het aantal nog verder zal gaan oplopen.  

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl