Accessoires
24 maart 2005 - Ron Smeets

Statief voor GSM

Als we de diverse mobiele aanbieders moeten geloven lopen we binnen nu en twee jaar allemaal met een multi-megapixel-camphone op zak die de 'conventionele' digitale (foto)camera overbodig maakt. Op zich zie ik de toekomst van digitale camphones rooskleurig in. Kijk ik naar mijzelf, dan heb ik het verleden menig Kodak-moment moeten laten schieten omdat ik nooit met een (digitale) camera op zak liep.

Tel daar bij op dat ik wel al sinds 1993 geen dag meer zonder GSM de deur uit ben geweest en het succes voor camphones is, wat mij betreft, geboren. Zelf beschik ik inmiddels dan ook over de Sharp 902 met megapixel cam.

Op de Cebit kwam ik een van de leukere gadgets van dit jaar tegen: een statief voor je camphone. Het apparaatje is een volwaardige driepoot en heeft een rubberen 'klem' om de GSM in vast te zetten. Nu maar wachten tot de 4, 5 en 7 MegaPixel camera's die onder andere door Samsung en LG geshowd werden in de winkel liggen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.