Entertainment
14 november 2005 - Ron Smeets

Standbeelden plassen SMSjes in het water

In Tsjechie staan twee naakte bronzen beelden die voorzien zijn van een elektrisch mechanisme waarmee ze de tekst van SMSjes die voorbijgangers naar hun toesturen voor zich in het water plassen.

De techniek is op zich vrij simpel. Om de beelden de juiste bewegingen te kunnen laten maken is het bovenlijf voorzien van een mechaniek waarmee het van links naar rechts kan bewegen. Voor de op en neergaande bewegingen is de penis (logisch) voorzien van eenzelfde mechaniek.

Voor de nieuwsgierige lezers: Hier kun je een video bekijken van de beelden in 'actie'.

Deze high-tech versies van 'Manneken Pis' staan ergens in Praag, voorzien van een mobiel nummer waar iedereen zijn of haar boodschap naar toe mag SMSen. Nu is het wachten op het eerste huwelijksaanzoek dat door een van de standbeelden uitgeplast gaat worden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.