Nieuws
14 november 2005 - Ron Smeets

Standaard Linux OS voor mobieltjes

PalmSource en Orange gaan, in samenwerking met nog enkele andere partners, de uitdaging aan om een gestandaardiseerde Linux versie te ontwikkelen voor de besturing van mobiele devices.

Naar verwachting kondigen de partijen vandaag de oprichting van het Linux Phone Standard, ofwel LiPS Forum aan. Het is de bedoeling dat de eerste, eenvoudige, versies van het nieuwe OS al begin 2006 operationeel is en dat de eerste gecertificeerde toestellen in 2007 op de markt komen.

De markt schreeuwt om een alternatief voor Symbian en Microsoft, aldus een van de initiatiefnemers op News.com

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.