Geruchten
10 maart 2007 - Ron Smeets

Standaard GPS slider van HTC, de 'Nike'

Een van de opvallendste kenmerken van het volgende HTC toestelgerucht, de Nike (P5550) is het feit dat het een 'standaard' keypad slider is. Dit in tegenstelling tot de slide-out qwerty keyboards die HTC normaal in haar toestellen verwerkt.

Een ander oipmerkelijk detail op de foto (klik voor een grotere versie) is de 'music' aanduiding links onder het display. HTC lijkt daarmee de eerdere berichten dat men meer aandacht gaat scheneken aan mobiele muziek in toekomstige toestellen ook meer kracht bij te zetten.

De Nike (of P5550 volgens de foto) is natuurlijk nog een gerucht, maar dat mag de pret niet drukken, zeker als het gaat om een HTC.

De specs klinken ook best interessant: 400MHz Samsung processor, 125MB ROM, 64MB RAM, microSD kaart, 2.6 inch QVGA touchcreen display, GPS, WiFi, Bluetooth 2.0, Quad-band GSM, 3G met HSDPA, FM Tuner, multiemedia speler en een 2.8MP camera. Op de foto is ook duidelijk te zien dat de Nike voorzien zal worden van Windows Mobile 6 Professional.

Verder heeft de Nike ook nog een 0.3MP cam aan de voorzijde voor beeldbellen, USB 2.0 en USB mini aansluitingen en een LED flitser voor de primaire camera.Gerelateerde links:
Yahoo! standaard ook op HTC Smartphones
Weer een nieuwe HTC? De Gene. . .
HTC bereidt 'echte' UMPC voor
Nog een in de rij van HTC geruchten: de Wings
Wordt 2007 het jaar van HTC?
Meer muziek in toekomstige HTC smartphones
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.