Nieuws
14 juni 2016 - Ron Smeets

Standaard Apple apps kunnen in iOS 10 verwijderd worden Waarschijnlijk een van de meest welkome veranderingen in het nieuwe iOS

Een van de nieuwe features van iOS 10 waarover Apple tijdens de presentatie niets meldde wordt waarschijnlijk ook een van de meest welkome veranderingen. Gebruikers kunnen met de nieuwe iOS versie namelijk zelf besluiten welke standaard Apple Apps ze al dan niet willen verwijderen. Tot nu toe was dat bij iOS niet mogelijk en moest je de 'bloatware' tolereren of verplaatsen naar een map die je vervolgens nooit meer aanraakte ;)

Na de iOS 10 update, die later dit jaar beschikbaar zal komen, kunnen onderstaande apps desgewenst verwijderd worden. Mocht je je alsnog bedenken dan kunnen ze natuurlijk via de App Store ook weer eenvoudig geinstalleerd worden.

Aandelen, Calculaton, Contacten, Dictafoon, FaceTime, Herinneringen, Home, iBooks, iCloud Drive, iTunes Store, Kaarten, Kalender, Kompas, Mail, Muziek, Notities, Podcasts, Tips, Video’s, Watch, Weer, Zoek vrienden.

Nu zal zeker niet iedereen meteen al deze apps verwijderen. Er staan er zeker ook tussen die wél handig zijn. Bovendien moet je opletten dat het verwijderen van een bepaalde app ook gevolgen kan hebben voor meldingen en ander gebruik. Denk bijvoorbeeld aan de Watch app. Wanneer je ook een Apple Watch hebt is het niet handig om die app te verwijderen. Het weggooien van de Music App betekent ook dat het toestel niet meer te gebruiken is in combinatie met CarPlay. Om maar een paar voorbeelden te noemen.

Meer informatie over het verwijderen van de apps, en de gevolgen voor het gebruik kun je hier nalezen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.
Ook interessant