Toestellen
05 januari 2006 - Ron Smeets

Stand-alone Skype telefoon

NetGear, onder andere bekend van router- en VPN oplossingen heeft tijdens de CES in Vegas een van de eerste stand-alone Skype telefoon geintroduceerd.

Dit betekent dat je er mee via Skype kunt bellen zonder dat je het toestel aan een PC of Laptop hoeft te koppelen. NetGear heeft hiervoor de Skype software pre-installed op het toestel. Het enige dat natuurlijk wel vereist is en blijft is een beschikbare internetverbinding via, bijvoorbeeld, een WiFi netwerk. Het invoeren van je eigen Skype login en password is dan al voldoende om te kunnen bellen.

Een primeur is dit zeker niet (zie ook de gerelateerde berichten hieronder), maar het geeft wel aan hoezeer netwerk-fabrikanten bezig zijn met het (mede) veroveren van de mobiele markt.



Gerelateerde links:
Linksys Skype telefoon review
SkyFone werkt op iedere toegankelijke Hotspot
Eerste WinMobile GSM met Skype
Wifi en Skype wel, TV niet!
WiFi telefoon van Linksys
De Skype Stick
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.