Accessoires
02 december 2009 - Ron Smeets

Square maakt van je iPhone een betaalautomaat

Voor het betalen van diensten en producten met een mobiele telefoon zijn de afgelopen jaren al diverse (proef)ballonnetjes opgelaten. Services als CashSMS, mobiel bankieren en MyOrder zijn enkele voorbeelden.

Een van de mede-oprichters van Twitter heeft een deel van zijn tijd en energie nu gestoken in Square, een oplossing waarmee je van een 'simpele' iPhone een mobiele betaalautomaat maakt waarmee je zowel pin- als credit card betalingen kunt afhandelen.

Het apparaatje en de software die ze daarvoor ontwikkeld hebben is natuurlijk nog lang niet klaar, maar het prototype en de ideeen zien er veelbelovend uit. Onderdeel van de oplossing is onder andere een reader die je in een iPhone plugt om het lezen van pin- en credit card passen mogelijk te maken. De software zorgt voor de 'visuele' afhandeling van de transactie. Meer info kun je vinden op de website van Square.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.