Nieuws
10 maart 2011 - Ron Smeets

Square gevoelig voor skimming, zegt VeriFone

De afgelopen maanden is Square, een nieuwe mobiele betaaldienst, compleet met (credit) card reader voor de iPhone al vaker in het nieuws geweest als een van de mobiele betaalsystemen met toekomst.

Een van de concurrenten van Square, VeriFone, heeft in een video-interview gezegd dat Square gevoelig is voor skimming vanwege ernstige beveiligings lekken. Volgens de CEO van VeriFone kunnen de card reader dongle en de bijbehorende software namelijk veel te eenvoudig, en gratis, in het bezit van criminelen komen.

Het betreffende interview is inmiddels door YouTube verwijderd, maar de uitspraken van VeriFone zijn desalniettemin kras te noemen en zijn zeker ook aanleiding om met enige voorzichtigheid naar de ontwikkeling van Square te (blijven) kijken.

Bergeron (CEO van VeriFone) zegt onder andere: “A criminal signs up with Square, obtains the dongle for free and creates a fake Square app on his smartphone. Insert the dongle into the audio jack of a smartphone or iPad, and you’ve got a mobile skimming device that fits in your pocket that can be used to illegally collect personal and financial data from the magnetic stripe of a payment card.” Over VeriFone zelf zegt hij: “We take security very seriously. Securing payment transactions is what we do.” Tsja, de concurrent he ;-))

VeriFone heeft haar bezorgdheid over de veiligheid van Square ook in een 'open brief' online gepost.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.