Nieuws
12 oktober 2006 - Ron Smeets

Sproeiers per SMS bedienen

Gisteren ben ik met de ballon van 'Nederland Leeft met Water' meegevaren, een project van het ministerie van Verkeer en Waterstaat waarbij onder andere aandacht gevraagd wordt voor zuiniger en verantwoorlijker watergebruik.

In Australie hebben ze een systeem bedacht dat hier naadloos op aansluit. Medewerkers van gemeenten en sportverenigingen kunnen daar sproeiers voor sportvelden en akkers op afstand bedienen door middel van een SMSje.

Natuurlijk moeten we wel in het achterhoofd houden dat de afstanden Down Under ietsje groter zijn dan hier in Nederland, maar elke minuut dat de sproeier minder, onnodig, staan te 'bewateren' levert natuurlijk een besparing op die de moeite en kosten van een SMSje meer dan waard is.Gerelateerde links:
Utrecht gaat straatverlichting per SMS bedienen
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.