Nieuws
19 januari 2008 - Mark

Sprint ontslaat 4000 man en sluit 125 winkels in de VS

Het gaat niet goed met Sprint Nextel. De Amerikaanse Telco heeft momenteel te maken met fors teruglopende abonnee aantallen en dat heeft nu ook directe gevolgen voor het personeel en een groot aantal winkels.

Nadat vorig jaar al 5000 werknemers op straat geschopt werden moeten er nu weer 4000 het veld ruimen. Bovendien gaat Sprint 125 (verlieslijdende) winkels sluiten. Tot het moment van deze beslissingen werkten bij Sprint zo'n 60.000 mannen en vrouwen en had de Telco 5000 winkels.

De belangrijkste reden is het enorme verlies van post-pay abonnees. Daarvan liepen er alleen al in het vierde kwartaal van 2007 zo'n 689.000 weg. Het aantal prepay klanten steeg wel nog waardoor het verlies in absolute aantallen beperkt bleef tot 109.000. Helaas voor Sprint leveren ook in de VS post-pay abonnees veel meer op dan pre-pay klanten met alle gevolgen van dien.

Analisten wijzen de teloorgang van Sprint toe aan de slechte klantenservice (zie ook de gerelateerde berichten), verouderde producten en een netwerk dat technisch niet meer van deze tijd is.Gerelateerde links:
Google wil Sprint overnemen ?!?
Sprint dumpt klanten met teveel vragen!
Bioscoop en uitverkoop info op je Sprint GSM
Telefoniste weigert hulp bij kidnapping baby
Gratis Nextel mobieltjes traceren
Texanen dagen Telco voor de rechter
Over de auteur: Mark