Geruchten
27 december 2017 - Ron Smeets

Springt Huawei van de P10 naar de P20? Een door de Israëlische importeur gelekte roadmap doet dat wel vermoeden

Huawei hoort al een tijdje bij de drie grootste smartphone merken ter wereld. Dat hebben de Chinezen in amper vijf jaar knap voor elkaar gebokst. Die roem heeft ook tot gevolg dat de toestellen, zeker de vlaggenschepen, ruim voor de officiële onthullingen al gretig besproken en ‘bespeculeerd’ worden. Zo is het nu al geruime tijd de beurt aan de Huawei P11. Of moeten we zeggen de Huawei P20? Want daar gaat het meest recente gerucht over, met dank aan de Israëlische importeur van Huawei.

Roadmap met de P20 duikt in Israël
Tijdens de lokale lancering van de Mate 10, op tweede Kerstdag, werd onder andere de Huawei smartphone roadmap voor 2018 getoond. Over de nieuwe P-Series, die volgens die map gepland staan voor Q2, zei de importeur dat de opvolger van de P10 de Huawei P20 zal worden, en dus niet als P11 door het leven zal gaan. Er komen naast de ‘gewone’ P20 ook weer een P20 Lite en P10 Plus. Op de roadmap zelf (foto hieronder) staat overigens geen getal achter de nieuwe P-Series. We moeten dus afgaan op het gehoor van de Israëlische bron van dit gerucht. Overigens is het niet de eerste keer dat P20 als modelnummer voor de opvolger van de P10 opduikt. Een maand of vier geleden werd al ontdekt dat Huawei het merkrecht voor ‘P20’ geregistreerd had. 

Onthulling volgende P-Series in Barcelona
Alom wordt aangenomen dat Huawei de nieuwe P-Series toestellen zal onthullen tijdens haar persconferentie op het Mobile World Congres in Barcelona. Met Q2, in de gelekte roadmap, wordt dan ook de winkelrelease bedoeld die, als Huawei dat niet veranderd, ergens in april gaat plaatsvinden. Bovendien moeten we er rekening mee houden dat het hier een Israelische roadmap betreft. De Mate 10 is bij ons immers al in Q4 verschenen. Over de specificaties van de P11 / P20 werd in Israël niets geroepen maar onlangs doken al verhalen op over een triple-Leica-camera aan de achterzijde van het toestel met 40 megapixel sensors. En uiteraard wordt de nieuwe P-Series ook een gloednieuwe Kirin processor toebedeeld. Dat zou dan de Kirin 980 moeten worden, maar ik kan me ook voorstellen dat Huawei de P20, die al geruime tijd in ontwikkeling is, voorziet van de Kirin 970 AI chip van de Mate 10. We gaan het zien, over een maand of twee, in Barcelona.

Bron (Hebreeuws)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.