Nieuws
29 september 2005 - Ron Smeets

Sprekende SMSjes

Het Singaporese BubbleMotion heeft samen met de Zweedse Telco Telefon AB BubbleTalk ontwikkeld, een zogenaamde VoiceSMS service.

Als je geen zin hebt om SMSjes in te toesten of je vindt het gewoon te onpersoonlijk, dan biedt BubbleTalk straks welilicht de oplossing.

Het werkt zo ongeveer als volgt. Je spreekt een VoiceSMS voor iemand in op een speciaal telefoonnummer waarna de ontvanger een melding krijgt op zijn of haar toestel dat er een VoiceSMS binnengekomen is. Door de ster-toets in te drukken kan het berichtje direct uitgelezen worden.

In tegenstelling tot de gewone Voicemail, waar BubbleTalk wel iets van weg heeft, rinkelt het toestel van de ontvanger niet als je zijn of haar VoiceSMS belt.

Check zelf maar deze demo en let dan vooral ook op het hoge SpongeBob gehalte van de achtergrondmuziek ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.