Nieuws
09 januari 2014 - Redactie MobileCowboys

Spotify nu ook 'gratis' op alle iOS-apparaten

Sinds gisteren is het ook voor gebruikers van de iPhone, iPod Touch en de iPad mogelijk om gratis gebruik te maken van Spotify. Er is namelijk een update uitgebracht die dit nu ook mogelijk maakt. Op Android was dit al een tijdje mogelijk. Het enige nadeel is dat de muziek willekeurig door Spotify wordt aangeboden en ook is er tussen elk nnummer reclame te horen. Gebruikers hebben alleen de mogelijkheid om een genre te kiezen, maar ze kunnen niet bepalen naar welke nummers ze het liefst willen luisteren. 

De nieuwe functie werd al in december gelanceerd, maar was toen nog niet beschikbaar voor iOS-gebruikers. De nieuwe functie lijkt vooral op diensten zoals Rdio en Pandora: in feite kan het gezien worden als een gepersonaliseerde radiozender. Dankzij de reclames tussen de nummers door en gebruikers weinig vrijheid te geven in de keuze van de muziek, is de dienst gratis voor de gebruikers.

Wanneer gebruikers toch controle willen hebben in wat ze willen luisteren, kunnen ze nog steeds het Spotify Premium-abonnement aanschaffen. Deze kost 10 euro per maand en is maandelijks opzegbaar. Ook kunnen ze nummers dan downloaden voor offline gebruik. Sinds het aanbieden van deze gratis dienst is het aantal gebruikers in korte tijd verviervoudigd, als we de cijfers van Spotify moeten geloven. 

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl