Nieuws
08 november 2011 - Ron Smeets

Spotify nu ook beschikbaar voor Windows Phone 7 toestellen

Voor veel muziekliefhebbende smartphone gebruikers zal de beschikbaarheid van Spotify voor Windows Phone 7 toestellen betekenen dat er weer een extra criterium is om het nieuwste Smartphone OS van Microsoft in overweging te nemen.

Vanaf nu staat Spotify dus ook in de Windows Phone Marketplace. De applicatie is helemaal aangepast aan de (bekende) Windows Phone User Interface waardoor hij, als je aan Windows Phone gewend bent, bijzonder gebruiksvriendelijk zal ogen.

De Spotify app zelf is natuurlijk gratis, maar wil je echt volledig gebruik kunnen maken van de online, en mobiele, muziek streaming service, dan is een betaald account wel nodig. Dat kost 10 Euro per maand en daarvoor kun je dan onbeperkt muziek streamen, je eigen playlists aanmaken en ook offline naar je favoriete muziek luisteren.

Update: Cowboy Marc heeft Spotify net op de Nokia Lumia 800 geïnstalleerd en is erg enthousiast over de interface. Tijd dus voor een vergelijking met de Nokia's eigen muziekservice die ook op de Lumia 800 te vinden is - al lijkt sinds de laatste update helaas even niet meer te werken... Dat laatste kan ermee te maken hebben dat het testexemplaar nog niet de allerlaatste software-versie heeft, dus wat dat betreft houden we nog even een slag om de arm. Zodra Nokia Music weer bereikbaar is volgt hier ongetwijfeld een uitgebreid artikel.

Update2 (13:30): Navraag bij Nokia leerde dat de storing inderdaad te maken heeft met het feit dat we nog geen "final" toestellen hebben. De update van Nokia's Music app die getoond werd was een "dummy", waarvan het niet de bedoeling was dat hij de testers ook fysiek zou bereiken. Dat is toch gebeurd en heeft de tijdelijke storing veroorzaakt. Bij de consumententoestellen zal Nokia Music gewoon werken zoals het hoort.

Update 3 (20.40): Inmiddels is het testexemplaar omgewisseld en blijkt zoals verwacht de Nokia Music service gewoon te functioneren. 

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.